Lymfmassage

Vad är lymfmassage

Det är en lugn och skön massage och samtidigt behandlande. En mjuk massage med strykningar och tryck i lymfflödets riktning. Hela kroppen behandlas för att få i gång ett flöde, lösa upp spänningar och föra ut slaggprodukter och överskottsvätska ur kroppen.  

För vem

Alla mår bra av lymfmassage men är särskilt välgörande för dig som har en svullnad i kroppen, gjort en operation speciellt en bröstcanceroperation, då det finns ökad risk för ödem. Om du är stressad eller har eller har haft utmattningssyndrom, har ont i kroppen, förkylning som inte går bort, trötthet, celluliter.

 

Vilken uppgift har lymfsystemet

Lymfsystemet står för hela 1/3 av vårt immunsystem, det är även vårt städ- och avloppssystem. Det sköljer bort det skräp som inte ska vara kvar i kroppen såsom cellavfall, besegrade bakterier oskadliggjort virus, gifter från mat och dryck och det som vi andas in eller sätter på kroppen. Det är även ett transportsystem för hormoner, immunceller, fett och proteiner. Det reglerar även vätskebalansen i kroppen.

Vilka är fördelarna med lymfmassage

Några exempel är att du håller dig friskare då immunförsvaret kan jobba bättre, du sover bättre, din vätskebalans blir mer balanserad vilket gör så svullnad och värk försvinner. Du återhämtar dig snabbare efter träning, din hud får bättre lyster, du blir piggare och känner dig lättare i kroppen och du läker snabbare vid skador.  

Fördelarna är många och tillsammans med egenvårdsmassage som du gör mellan behandlingarna så får du igång ditt lymfsystem snabbare.  

Kontakt

Hälsosamt med Victoria

Storgatan 17

386 31 Färjestaden

Telefon

073-839 91 91

E-post

victoria.vestman@hotmail.com

Följ mig